De wifi-verbinding van Asus ZenFone Selfie is zo goed als onvermijdelijk geworden. Want het is via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Asus ZenFone Selfie wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Asus ZenFone Selfie zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-asus-zenfone-selfie

De wifi van de Asus ZenFone Selfie valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Asus ZenFone Selfie nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon waarneemt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Asus ZenFone Selfie vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Asus ZenFone Selfie verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Asus ZenFone Selfie valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Asus ZenFone Selfie wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan namelijk voorkomen dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Asus ZenFone Selfie. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Asus ZenFone Selfie

Op sommige telefoons zoals de Asus ZenFone Selfie kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Asus ZenFone Selfie’s wifi, dan maakt de Asus ZenFone Selfie weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het probleem zal kunnen plaatsvinden. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Asus ZenFone Selfie

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Asus ZenFone Selfie, komt misschien daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Asus ZenFone Selfie opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.