Wifi Direct kan een zeer goede manier zijn om bestanden uit te wisselen met je Honor 9. Wifi Direct is waarschijnlijk de snelste manier om bestanden uit te wisselen zonder gebruik te maken van een kabel. Dus, als je wilt leren hoe je Wifi Direct vanaf je Honor 9 kunt gebruiken, dan bekijken we samen in dit artikel hoe je dat kunt doen. Om te beginnen wat Wifi Direct is en wat de voordelen ervan zijn. Vervolgens of Wifi Direct beschikbaar is op jouw Honor 9 en hoe je deze kunt activeren. En ten slotte hoe je bestanden kunt uitwisselen met een smartphone of een computer.

wifi-direct-instellen-honor-9

Waarom Wifi Direct gebruiken op een Honor 9

Wifi Direct is geen nieuwe technologie, maar steeds meer mensen zijn erin geïnteresseerd. Het principe is vrij eenvoudig, het bestaat uit het verbinden van twee apparaten zonder kabel. De Wifi Direct gebruikt dus, zoals de naam het aangeeft, de Wifi om verbinding te maken. Nieuw bij dit systeem is dat je de netwerkrouter niet hoeft te gebruiken om de apparaten te verbinden, het gaat direct. Zo kun je bijvoorbeeld met Wifi Direct je Honor 9 aansluiten op je TV, je printer of je computer.

Hoe activeer je de Wifi Direct op je Honor 9

Als je Wifi Direct op je Honor 9 wilt activeren, is dat heel eenvoudig. Eerst moet je naar het Instellingen menu van je Honor 9 gaan. Dan op Wifi klikken. En daar zou je een Wifi Direct-icoontje moeten zien onderin het scherm of in het menu. Wanneer je op het pictogram tikt, zal de Honor 9 beginnen te zoeken naar het andere apparaat om verbinding te maken. Je moet dus dezelfde handeling uitvoeren op het apparaat dat je wilt verbinden. Als je de voorkeur geeft aan een meer traditionele methode, bekijk dan onze tutorial: Honor 9 verbinden met pc of Mac.

Hoe kun je via Wifi Direct bestanden van je Honor 9 uitwisselen

Om bestanden uit te wisselen of te downloaden via Wifi Direct op je Honor 9, kun je dezelfde procedure gebruiken zoals hierboven beschreven. Dat wil zeggen, sluit de twee apparaten aan door de Wifi Direct-verbinding te activeren. Daarna hoef je alleen nog maar de bestandsverkenner te gebruiken om je foto’s, video’s of andere bestanden over te zetten.

Gebruik een app om de Wifi Direct-verbinding te beheren

Als je een snelle en eenvoudige oplossing wilt om de Wifi Direct van je Honor 9 met andere apparaten te verbinden, kun je de volgende app gebruiken

SuperBeam

Met deze app kun je een veilig transfer uitvoeren. Om dit te doen, moet je SuperBeam op beide apparaten installeren. Zodra dit gedaan is, moet je het over te dragen bestand selecteren en de app zal dan een code of een QR-code weergeven. Door de code in het tweede apparaat in te voeren, zal de overdracht beginnen. Met deze applicatie zal het uiterst eenvoudig zijn om Wifi Direct transfers te maken op de Honor 9.