Het kan gebeuren dat jij je Honor 5C wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk irritant als dit gebeurt, omdat de Honor 5C onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat nogal vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Honor 5C-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Honor 5C niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhonor-5c

Wat te doen als je Honor 5C-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Honor 5C te repareren.

Controleer of je Honor 5C volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het idioot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Honor 5C goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Honor 5C geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Honor 5C uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Honor 5C om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Honor 5C-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het Honor 5C-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Honor 5C nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Honor 5C licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de Honor 5C gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Honor 5C-scherm

Als je in de voorafgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het Honor 5C-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas onvermijdelijk om het Honor 5C-scherm te vernieuwen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Honor 5C- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Honor 5C water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Als de Honor 5C in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je trachten je Honor 5C ietsje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm herstellen.

Is de Honor 5C gevallen?

Als je Honor 5C onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je Honor 5C de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Honor 5C alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.