Het kan gebeuren dat jij je HTC One wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk ellendig als dit gebeurt, omdat de HTC One nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat vrij snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het HTC One-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je HTC One niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhtc-one

Wat te doen als je HTC One-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je HTC One te repareren.

Controleer of je HTC One volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te checken of je HTC One goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je HTC One geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van HTC One uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je HTC One om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het HTC One-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het HTC One-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je HTC One weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van HTC One licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de HTC One gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het HTC One-scherm

Ingeval je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het HTC One-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas onvermijdelijk om het HTC One-scherm te vernieuwen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een HTC One- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je HTC One water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Ingeval de HTC One in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je trachten je HTC One ietsje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm herstellen.

Is de HTC One gevallen?

Als je HTC One kortgeleden gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je HTC One de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je HTC One alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.