Het kan gebeuren dat jij je Wiko Tommy wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst onaangenaam wanneer dit gebeurt, omdat de Wiko Tommy ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat best vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Wiko Tommy-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Wiko Tommy niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanwiko-tommy

Wat te doen als je Wiko Tommy-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Wiko Tommy te repareren.

Controleer of je Wiko Tommy volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Wiko Tommy goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Wiko Tommy geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Wiko Tommy uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Wiko Tommy om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Wiko Tommy-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het Wiko Tommy-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko Tommy opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Wiko Tommy licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de Wiko Tommy gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Wiko Tommy-scherm

Indien je in de vorige fase hebt kunnen confirmeren dat het Wiko Tommy-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Wiko Tommy-scherm te verwisselen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko Tommy- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Wiko Tommy water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat niet goed functioneert. Indien de Wiko Tommy in het water is gevallen of als je laatst in een erg vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je proberen je Wiko Tommy wat te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm weer goed maken.

Is de Wiko Tommy gevallen?

Als je Wiko Tommy kortgeleden gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Wiko Tommy de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko Tommy alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.