Het is misschien weleens gebeurd dat je de camera op jouw Samsung Galaxy Tab 2 start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En als de camera van je Samsung Galaxy Tab 2 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven opdat de camera van je Samsung Galaxy Tab 2 opnieuw werkt.

We zullen dus bekijken hoe je zou kunnen doen zodra de camera-app op jouw Samsung Galaxy Tab 2 één van de volgende foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-Samsung-Galaxy-Tab-2

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy Tab 2 niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy Tab 2 opnieuw op

Het eerste wat je kan doen als de Samsung Galaxy Tab 2-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, soms is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, is een kleine herstart voldoende om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet omdat deze niet is bijgewerkt. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy Tab 2

Het probleem kan komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy Tab 2. Om dit te verhelpen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Hiervoor moet je naar het Samsung Galaxy Tab 2-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app te herstarten.

4- Start de Samsung Galaxy Tab 2 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen heeft gewerkt, wil dit waarschijnlijk zeggen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy Tab 2 in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je wilt weten of dit het geval is, moet je de Samsung Galaxy Tab 2 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, wil dat zeggen dat zeker een recent geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. We raden je daarom aan om de meest recente apps te verwijderen en dan te testen of het probleem opgelost is.