Of het nu op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat men zijn Blackview BV5800 in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is inderdaad mogelijk een Blackview BV5800 die in het water is gevallen te redden. Maar daarom is het belangrijk om bepaalde stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Blackview BV5800. Als eerste laten we de stappen zien die je moet volgen nadat de Blackview BV5800 in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenblackview-bv5800

Stappen die je moet volgen als je Blackview BV5800 in het water is gevallen

Als je je Blackview BV5800 in goede staat wilt herstellen, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de Blackview BV5800 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je zeker moet doen als de Blackview BV5800 kopje onder is gegaan, is onmiddelijk de telefoon uit te zetten. Want het kan zijn dat hij het nog doet, schakel hem toch onmiddelijk uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Blackview BV5800 het nog doet en vol water is, riskeer je kortsluiting en dat kan al gauw het einde van je toestel betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Blackview BV5800 uit het water hebt gevist en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Blackview BV5800 zit

Met een rietje moet je het water uit je Blackview BV5800 zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Blackview BV5800 en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Blackview BV5800 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Blackview BV5800 drogen

Nu de volgende stap hoe je de Blackview BV5800 kan drogen. Hiervoor raden we je aan het toestel een aantal uren voor een ventilator te zetten. Gebruik niet de technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze dood kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Blackview BV5800 24 of 48 uur in rijst. De rijst absorbeert het laatste vocht dat in de Blackview BV5800 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Blackview BV5800 aan

Logischerwijs als je de vorige stappen secuur hebt gevolgd, moet je Blackview BV5800 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Blackview BV5800 aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen te wachten of de Blackview BV5800 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Blackview BV5800 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Blackview BV5800 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Blackview BV5800 kapotmaken. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Blackview BV5800 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Blackview BV5800.