Het kan zijn dat je de camera op jouw HUAWEI MEDIAPAD M3 start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En als de camera van je HUAWEI MEDIAPAD M3 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we besloten de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je HUAWEI MEDIAPAD M3 weer werkt.

We zullen dus bekijken hoe je zou kunnen doen als de camera-app op jouw HUAWEI MEDIAPAD M3 één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-huawei-mediapad-m3

Wat te doen als de camera van jouw HUAWEI MEDIAPAD M3 niet meer werkt?

1- Start je HUAWEI MEDIAPAD M3 opnieuw op

Wat je als eerste zou moeten proberen als de HUAWEI MEDIAPAD M3-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Inderdaad, soms is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Wanneer dat het geval is, is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe werkt de camera-app niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je HUAWEI MEDIAPAD M3

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de HUAWEI MEDIAPAD M3. Om dit te verhelpen, kan het genoeg zijn de cache van de applicatie te wissen. Hiervoor moet je naar het HUAWEI MEDIAPAD M3-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app opnieuw op te starten.

4- Start de HUAWEI MEDIAPAD M3 opnieuw in veilige modus

Als geen van de hierbovenstaande stappen werkt, wil dit waarschijnlijk betekenen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw HUAWEI MEDIAPAD M3 in conflict is gekomen met de camera-app. Als je wilt weten of dat zo is, moet je de HUAWEI MEDIAPAD M3 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eén keer opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat inderdaad een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. We raden je daarom aan om de recentste apps te deïnstalleren en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.