Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Samsung Galaxy Note 9 in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij noodzakelijkerwijs kapot is. Het is inderdaad mogelijk een Samsung Galaxy Note 9 van een drinkingsdood te redden. En daarvoor is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Samsung Galaxy Note 9. Teneerste laten we een stappenplan zien die je zou moeten volgen nadat de Samsung Galaxy Note 9 in het water is gevallen. Ten tweede wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenSamsung-Galaxy-Note-9

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy Note 9 in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy Note 9 in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy Note 9 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen als de Samsung Galaxy Note 9 in het water is gevallen, is direct de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch meteen uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy Note 9 het nog doet en nat is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Samsung Galaxy Note 9 uit het water hebt gepakt en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy Note 9 zit

Met een rietje moet je het water uit je Samsung Galaxy Note 9 zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy Note 9 en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Samsung Galaxy Note 9 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy Note 9 drogen

Nu de vierde stap hoe je de Samsung Galaxy Note 9 kan drogen. Hiervoor adviseren we je de telefoon een aantal uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze beschadigd kan worden. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Samsung Galaxy Note 9 24 of 48 uur in rijst. De rijst absorbeert het laatste vocht dat in de Samsung Galaxy Note 9 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy Note 9 aan

Wanneer je de hierbovenstaande stappen goed hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy Note 9 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy Note 9 aan te zetten. Als hij niet herstart, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Samsung Galaxy Note 9 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy Note 9 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Samsung Galaxy Note 9 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Samsung Galaxy Note 9 kapotmaken. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Samsung Galaxy Note 9 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Samsung Galaxy Note 9 beschadigen.