De wifi-verbinding van Wiko Mazing is zowat onmisbaar geworden. Want het is via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Wiko Mazing wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Wiko Mazing zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-wiko-mazing

De wifi van de Wiko Mazing valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Wiko Mazing nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon opmerkt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Wiko Mazing vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Wiko Mazing verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Wiko Mazing valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Wiko Mazing wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan tenslotte gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Wiko Mazing. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Wiko Mazing

Op bepaalde telefoons zoals de Wiko Mazing kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Wiko Mazing’s wifi, dan maakt de Wiko Mazing weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het fenomeen zal kunnen gebeuren. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Wiko Mazing

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je Wiko Mazing, komt misschien daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de Wiko Mazing opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.