Of het nou tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan voorkomen dat men zijn HUAWEI P20 in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is inderdaad mogelijk een HUAWEI P20 die in het water is gevallen te redden. Maar daarvoor is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de HUAWEI P20. Teneerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de HUAWEI P20 in het water is gevallen. Ten slotte wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenHUAWEI-P20

Stappen die je moet volgen als je HUAWEI P20 in het water is gevallen

Als je je HUAWEI P20 in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de HUAWEI P20 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen wanneer de HUAWEI P20 in het water is gevallen, is onmiddelijk de telefoon uit te schakelen. Ja het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch meteen uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de HUAWEI P20 nog aanstaat en vol water is, riskeer je kortsluiting en dat kan al gauw het einde van je toestel betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de HUAWEI P20 uit het water hebt gepakt en uitgedaan hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je HUAWEI P20 zit

Met een rietje moet je het water uit je HUAWEI P20 zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de HUAWEI P20 plaatsen en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je HUAWEI P20 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De HUAWEI P20 drogen

Nu de vierde stap hoe je de HUAWEI P20 kan drogen. Hiervoor adviseren we je de telefoon een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze kapot kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, raden we je aan om de HUAWEI P20 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de HUAWEI P20 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de HUAWEI P20 aan

Wanneer je de vorige stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je HUAWEI P20 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de HUAWEI P20 aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de HUAWEI P20 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE HUAWEI P20 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je zeker niet moet doen als je HUAWEI P20 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de HUAWEI P20 kapotmaken. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de HUAWEI P20 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de HUAWEI P20.