De wifi-verbinding van Samsung Galaxy Core is vrijwel onmisbaar geworden. Het is immers via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Samsung Galaxy Core wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Samsung Galaxy Core zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen bekijken. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-samsung-galaxy-core

De wifi van de Samsung Galaxy Core valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Samsung Galaxy Core herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon opmerkt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Samsung Galaxy Core vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Samsung Galaxy Core verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Samsung Galaxy Core valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Samsung Galaxy Core wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan tenslotte voorkomen dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Samsung Galaxy Core. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Samsung Galaxy Core

Op sommige telefoons zoals de Samsung Galaxy Core bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Samsung Galaxy Core’s wifi, dan maakt de Samsung Galaxy Core weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Samsung Galaxy Core

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van jouw Samsung Galaxy Core, komt soms daar het probleem van. Als dat het geval is, raden we je aan de Samsung Galaxy Core opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.