Het kan zijn dat je de camera op jouw Samsung Galaxy Mini 2 start dat er een foutmelding wordt weergegeven. En ja als de camera van je Samsung Galaxy Mini 2 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven zodat de camera van je Samsung Galaxy Mini 2 opnieuw werkt.

We zullen dus zien hoe je moet doen als de camera-app op jouw Samsung Galaxy Mini 2 één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-samsung-galaxy-mini-2

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy Mini 2 niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy Mini 2 opnieuw op

Het eerste wat je zou moeten doen als de Samsung Galaxy Mini 2-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, misschien kan het komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet omdat deze niet is bijgewerkt. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy Mini 2

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy Mini 2. Om dit te regelen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Om dat te doen, moet je naar het Samsung Galaxy Mini 2-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app te herstarten.

4- Start de Samsung Galaxy Mini 2 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen heeft gewerkt, betekent dit waarschijnlijk dat een recent geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy Mini 2 in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je wilt weten of dit het geval is, moet je de Samsung Galaxy Mini 2 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat inderdaad een recent geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. We raden je daarom aan om de meest recente apps te verwijderen en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.