Het kan zijn dat je de camera op jouw Samsung Galaxy Note 5 start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En ja als de camera van je Samsung Galaxy Note 5 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven opdat de camera van je Samsung Galaxy Note 5 weer werkt.

We zullen dus zien wat je moet doen als de camera-app op jouw Samsung Galaxy Note 5 één van de volgende foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-samsung-galaxy-note-5

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy Note 5 niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy Note 5 opnieuw op

Wat je als eerste zou moeten proberen als de Samsung Galaxy Note 5-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Inderdaad, soms kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Wanneer dit het geval is, is een kleine herstart voldoende om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms werkt de camera-app niet want deze is dan niet geüpdatet. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy Note 5

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy Note 5. Om dit op te lossen, kan het voldoende zijn de cache van de app te wissen. Hiervoor moet je naar het Samsung Galaxy Note 5-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app te herstarten.

4- Start de Samsung Galaxy Note 5 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen werkt, zou het kunnen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy Note 5 in conflict is met de camera-app. Als je wilt weten of dit het geval is, moet je de Samsung Galaxy Note 5 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, wil dat zeggen dat echt een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. We raden je daarom aan om de recentste apps te verwijderen en dan te testen of het probleem opgelost is.