Het kan zijn dat je de camera op jouw Samsung Galaxy Ace 3 start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En als de camera van je Samsung Galaxy Ace 3 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we besloten de onderstaande stappen te beschrijven opdat de camera van je Samsung Galaxy Ace 3 opnieuw werkt.

We zullen dus zien hoe je moet doen zodra de camera-app op jouw Samsung Galaxy Ace 3 één van de volgende foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-samsung-galaxy-ace-3

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy Ace 3 niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy Ace 3 opnieuw op

Wat je als eerste zou moeten proberen als de Samsung Galaxy Ace 3-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, soms kan het komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, is een kleine herstart voldoende om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Misschien werkt de camera-app niet want deze is dan niet geüpdatet. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al geüpdatet is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy Ace 3

Het probleem kan komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy Ace 3. Om dit te verhelpen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Daarvoor moet je naar het Samsung Galaxy Ace 3-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app opnieuw op te starten.

4- Start de Samsung Galaxy Ace 3 opnieuw in veilige modus

Als geen van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, wil dit waarschijnlijk zeggen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy Ace 3 in conflict is met de camera-app. Indien je wilt weten of dit het geval is, moet je de Samsung Galaxy Ace 3 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat inderdaad een recent geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. We raden je daarom aan om de recentste apps weg te doen en dan te testen of het probleem opgelost is.