Het kan gebeuren dat je Samsung Galaxy A5 zichzelf uitschakelt zonder speciale reden. Dat is natuurlijk zeer irritant, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Wees niet ongerust , het feit dat je Samsung Galaxy A5 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij kapot is. Inderdaad zijn er verschillende redenen om dit verschijnsel te verklaren. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de oorzaken kunnen zijn voor het uitvallen van Samsung Galaxy A5 en hoe we dit zouden kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de Samsung Galaxy A5 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk bekijken we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-samsung-galaxy-a5

Samsung Galaxy A5 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen hoe het komt dat de Samsung Galaxy A5 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij defect is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om de batterijstatus van de Samsung Galaxy A5 te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van Samsung Galaxy A5 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Samsung Galaxy A5 zonder reden uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij eigenlijk is. De Samsung Galaxy A5 valt dan uit daar hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Samsung Galaxy A5 helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en zet hem dan weer terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de Samsung Galaxy A5 maximaal opladen. In principe zou de Samsung Galaxy A5 dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Samsung Galaxy A5 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waardoor de Samsung Galaxy A5 uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van Samsung Galaxy A5 te lezen.

Samsung Galaxy A5 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Samsung Galaxy A5 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je Samsung Galaxy A5 moeten controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Samsung Galaxy A5 bekijken hoe je jouw Samsung Galaxy A5 kunt updaten.

Een App kan Samsung Galaxy A5 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties veroorzaken inderdaad bugs op de Samsung Galaxy A5 en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Samsung Galaxy A5 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat het geval is, verwijder dan die App.