Hoe maak je een schermafbeelding op Samsung Galaxy A3 .

In veel situaties is het erg handig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Samsung Galaxy A3. Hetzij je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een bijzondere webweergave wilt opnemen. Daarom is het vandaag de dag important de manier om een screenshot te kunnen maken op je Samsung Galaxy A3 te kennen. Geen angst , het is niet moeilijk! We kunnen namelijk verschillende methodes vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Samsung Galaxy A3 en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Ten eerste zullen we zien hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Dan zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met het Samsung Galaxy A3-menu. Uiteindelijk zullen we ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-samsung-galaxy-a3

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Samsung Galaxy A3

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Samsung Galaxy A3. Want, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen maar op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, nietemin zullen ze ongetwijfeld corresponderen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Samsung Galaxy A3 voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Als je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet relatief handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Samsung Galaxy A3 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Samsung Galaxy A3. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is heel eenvoudig, je hoeft alleen maar op de aan-uit-knop van de Samsung Galaxy A3 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, waaronder mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze misschien niet beschikbaar op je Samsung Galaxy A3. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed mogelijk om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een makkelijke manier wenst om een schermafbeelding te maken met je Samsung Galaxy A3, besef dat er een heleboel applicaties zijn die je de possibiliteit geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor besproken opties. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Samsung Galaxy A3 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijk op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is heel interessant in het geval dat het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus besluiten of je eerder het menu en de knoppen van je Samsung Galaxy A3 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Samsung Galaxy A3

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op Samsung Galaxy A3. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die toegankelijk is via de camerarol van de Samsung Galaxy A3. Want daar zul je namelijk een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!