Hoe maak je een schermafbeelding op Nokia Lumia 730 .

In veel situaties is het heel praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Nokia Lumia 730. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een opvallende webweergave wilt opnemen. Daarom is het vandaag de dag important de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Nokia Lumia 730 te kennen. Wees niet bang, het is niet ingewikkeld! We kunnen immers diverse manieren vinden om een schermafbeelding te maken op een Nokia Lumia 730 en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Dan zullen we zien hoe je een screenshot kunt maken met het Nokia Lumia 730-menu. Uiteindelijk eindigen we met te ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-nokia-lumia-730

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Nokia Lumia 730

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Nokia Lumia 730. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je slechts op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen vast corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Nokia Lumia 730 klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Indien je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet exact tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein minpunt van deze techniek, je moet nogal handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Nokia Lumia 730 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Nokia Lumia 730. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft alleen maar op de powerknop van de Nokia Lumia 730 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet aanwezig op je Nokia Lumia 730. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed mogelijk om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een makkelijke methode wenst om een schermafbeelding te maken met je Nokia Lumia 730, besef dat er een heleboel applicaties bestaan die je de possibiliteit geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, hoe je veel gemakkelijker een screenshot kan maken dan met de hiervoor genoemde opties. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Nokia Lumia 730 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt gelijktijdig op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant in het geval dat het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus kiezen of je eerder het menu en de knoppen van je Nokia Lumia 730 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Nokia Lumia 730

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Nokia Lumia 730. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die bereikbaar is via de camerarol van de Nokia Lumia 730. En daar moet je namelijk een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!