De wifi-verbinding van Sony Xperia Z5 is zo goed als onmisbaar geworden. Want het is dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Sony Xperia Z5 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Sony Xperia Z5 zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-sony-xperia-z5

De wifi van de Sony Xperia Z5 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Sony Xperia Z5 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon opmerkt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Sony Xperia Z5 vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Sony Xperia Z5 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Sony Xperia Z5 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Sony Xperia Z5 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan immers gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Sony Xperia Z5. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Sony Xperia Z5

Op bepaalde telefoons zoals de Sony Xperia Z5 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Sony Xperia Z5’s wifi, dan maakt de Sony Xperia Z5 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen plaatsvinden. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Sony Xperia Z5

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Sony Xperia Z5, komt misschien daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Sony Xperia Z5 opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.