Het kan zijn dat je de camera op jouw HUAWEI Mate 20 X start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En ja als de camera van je HUAWEI Mate 20 X niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we besloten de volgende stappen te beschrijven zodat de camera van je HUAWEI Mate 20 X opnieuw werkt.

We zullen dus zien wat je zou kunnen doen als de camera-app op jouw HUAWEI Mate 20 X één van de hieronderstaande foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-huawei-mate-20-x

Wat te doen als de camera van jouw HUAWEI Mate 20 X niet meer werkt?

1- Start je HUAWEI Mate 20 X opnieuw op

Het eerste wat je kan proberen als de HUAWEI Mate 20 X-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, misschien kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms werkt de camera-app niet want deze is dan niet geüpdatet. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al geüpdatet is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je HUAWEI Mate 20 X

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de HUAWEI Mate 20 X. Om dit te verhelpen, kan het genoeg zijn de cache van de applicatie te wissen. Hiervoor moet je naar het HUAWEI Mate 20 X-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app opnieuw op te starten.

4- Start de HUAWEI Mate 20 X opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, zou het kunnen dat een recent geïnstalleerde app op jouw HUAWEI Mate 20 X in conflict is met de camera-app. Indien je wilt weten of dit het geval is, moet je de HUAWEI Mate 20 X opnieuw opstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, wil dat zeggen dat zeker een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. We raden je daarom aan om de recentste apps te deïnstalleren en dan te controleren of het probleem opgelost is.