Het is wellicht weleens gebeurd dat je de camera op jouw Xiaomi Redmi Note 7 start dat er een foutmelding wordt weergegeven. En als de camera van je Xiaomi Redmi Note 7 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven opdat de camera van je Xiaomi Redmi Note 7 opnieuw werkt.

We zullen dus zien hoe je zou kunnen doen als de camera-app op jouw Xiaomi Redmi Note 7 één van de volgende foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-xiaomi-redmi-note-7

Wat te doen als de camera van jouw Xiaomi Redmi Note 7 niet meer werkt?

1- Start je Xiaomi Redmi Note 7 opnieuw op

Het eerste wat je kan proberen als de Xiaomi Redmi Note 7-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, af en toe is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe werkt de camera-app niet omdat deze niet is geüpdatet. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Xiaomi Redmi Note 7

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Xiaomi Redmi Note 7. Om dit te verhelpen, kan het genoeg zijn de cache van de applicatie te wissen. Hiervoor moet je naar het Xiaomi Redmi Note 7-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app te herstarten.

4- Start de Xiaomi Redmi Note 7 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen werkt, zou het kunnen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Xiaomi Redmi Note 7 in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je zou willen weten of dat zo is, moet je de Xiaomi Redmi Note 7 herstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat zeker een nieuw geïnstalleerde applicatie de schuldige is. We raden je daarom aan om de meest recente apps te verwijderen en vervolgens te controleren of het probleem opgelost is.