Het kan zijn dat je de camera op jouw Samsung Galaxy J6 start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En als de camera van je Samsung Galaxy J6 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je Samsung Galaxy J6 weer werkt.

We zullen dus bekijken hoe je moet doen als de camera-app op jouw Samsung Galaxy J6 één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-samsung-galaxy-j6

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy J6 niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy J6 opnieuw op

Het eerste wat je kan doen als de Samsung Galaxy J6-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Ja, misschien kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, is een kleine herstart voldoende om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms werkt de camera-app niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy J6

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy J6. Om dit te verhelpen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Daarvoor moet je naar het Samsung Galaxy J6-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app te herstarten.

4- Start de Samsung Galaxy J6 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen werkt, betekent dit waarschijnlijk dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy J6 in conflict is gekomen met de camera-app. Als je wilt weten of dit het geval is, moet je de Samsung Galaxy J6 herstarten in de veilige modus. Eén keer opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat echt een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Wij recommanderen hiervoor om de meest recente apps te deïnstalleren en dan te testen of het probleem opgelost is.