Het is vast weleens gebeurd dat je de camera op jouw Huawei Honor 4X start dat er een foutmelding wordt weergegeven. En ja als de camera van je Huawei Honor 4X niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven opdat de camera van je Huawei Honor 4X opnieuw werkt.

We zullen dus bekijken wat je moet doen zodra de camera-app op jouw Huawei Honor 4X één van de hieronderstaande foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-huawei-honor-4x

Wat te doen als de camera van jouw Huawei Honor 4X niet meer werkt?

1- Start je Huawei Honor 4X opnieuw op

Het eerste wat je zou moeten doen als de Huawei Honor 4X-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Inderdaad, soms kan het komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe werkt de camera-app niet omdat deze niet is geüpdatet. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Huawei Honor 4X

Het probleem kan komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Huawei Honor 4X. Om dit te regelen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Daarvoor moet je naar het Huawei Honor 4X-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app te herstarten.

4- Start de Huawei Honor 4X opnieuw in veilige modus

Als geen van de voorgaande stappen werkt, zou het kunnen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Huawei Honor 4X in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je wilt weten of dat zo is, moet je de Huawei Honor 4X opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat zeker een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. We raden je daarom aan om de meest recente apps te deïnstalleren en vervolgens te controleren of het probleem opgelost is.