Het is wellicht weleens gebeurd dat je de camera op jouw Huawei P10 start dat er een foutmelding wordt weergegeven. En ja als de camera van je Huawei P10 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je Huawei P10 weer werkt.

We zullen dus bekijken wat je moet doen als de camera-app op jouw Huawei P10 één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-huawei-p10

Wat te doen als de camera van jouw Huawei P10 niet meer werkt?

1- Start je Huawei P10 opnieuw op

Het eerste wat je zou moeten proberen als de Huawei P10-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, soms is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat zo is , is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe werkt de camera-app niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Huawei P10

Het probleem kan komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Huawei P10. Om dit te regelen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Daarvoor moet je naar het Huawei P10-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app opnieuw op te starten.

4- Start de Huawei P10 opnieuw in veilige modus

Als geen van de voorgaande stappen heeft gewerkt, wil dit waarschijnlijk betekenen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Huawei P10 in conflict is gekomen met de camera-app. Als je zou willen weten of dit het geval is, moet je de Huawei P10 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eén keer opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, wil dat zeggen dat inderdaad een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. We raden je daarom aan om de meest recente apps te deïnstalleren en dan te testen of het probleem opgelost is.