Het maken van een back-up van je Samsung Galaxy A03s is de beste manier om de inhoud van je telefoon te beveiligen in geval van problemen. Er kunnen inderdaad onverwachte dingen gebeuren met je Samsung Galaxy A03s, zoals een slechte manipulatie die je hebt gemaakt of dat je Samsung Galaxy A03s een bug heeft… Dan is het erg handig om een back-up van je telefoon te hebben om deze te kunnen herstellen. We bekijken in dit artikel hoe je een back-up kunt maken van een Samsung Galaxy A03s. Ten eerste wat een back-up is en wat die inhoudt. Ten tweede hoe we het moeten doen om een back-up te maken. En ten slotte hebben we het over andere technieken om een back-up te maken.

back-up-maken-samsung-Galaxy-A03s

Wat is een back-up van je Samsung Galaxy A03s

Een back-up is als een foto op een bepaald moment T van je Samsung Galaxy A03s, een reservekopie. In geval van problemen kun je jouw apparaat in dezelfde staat herstellen als op het moment dat je de back-up maakte.

De verschillende types van back-up

Als je wenst een back-up te maken van je Samsung Galaxy A03s, weet dan dat er verschillende soorten back-ups zijn.

  • De System back-up: dit is de back-up van het Android OS dat op jouw Samsung Galaxy A03s staat. Je kunt hiermee het besturingssysteem en zijn configuraties opslaan. Het is dus een back-up van Android.
  • De data back-up: dit is de opname van al je gegevens. De gegevens omvatten je muziek, foto’s, video’s en alle andere soorten bestanden die op je Samsung Galaxy A03s zijn opgeslagen.
  • De applicatie back-up: hiermee kun je een back-up maken van alle applicaties die je op je Samsung Galaxy A03s geïnstalleerd hebt. Dit is nogal praktisch om te voorkomen dat je al je applicaties opnieuw moet installeren in geval van problemen.

Wanneer moet je een back-up maken van je Samsung Galaxy A03s?

Het beste is een back-up te maken van de Samsung Galaxy A03s wanneer hij het nog goed doet en geen problemen heeft. Maar er zijn ook enkele situaties waarin het raadzaam is om een back-up te maken. Bijvoorbeeld wanneer je je Samsung Galaxy A03s wilt rooten of wanneer je een bewerking uitvoert waarbij de Samsung Galaxy A03s wordt gereset. Tot slot kan het ook heel nuttig zijn om een back-up te maken van belangrijke gegevens of applicaties wanneer je een nieuwe telefoon wilt.

Waar moet je de back-up opslaan?

Het zou simpel lijken, maar de locatie die je kiest om de back-up van je Samsung Galaxy A03s op te slaan is belangrijk. Meestal is de eerste reflex bij de keuze van de locatie voor het opslaan van de back-up: op de SD-kaart van de telefoon. Maar we raden je aan om de back-up over te dragen naar je computer of naar je harde schijf. Zo kunt je jouw gegevens en toepassingen bewaren in geval van verlies of diefstal van je Samsung Galaxy A03s.

Hoe maak je een back-up op Samsung Galaxy A03s

Maak een back-up van Android op je Samsung Galaxy A03s

Met de Android-back-up kun je een back-up maken van Android en je voorkeuren (bijvoorbeeld wifi-netwerken). Om dit te doen, moet je naar het instellingenmenu van de Samsung Galaxy A03s gaan en vervolgens naar Back-up en Reset. Als je er eenmaal bent, kies je een Back-up-account of Account maken en dan de optie: Back-up maken van mijn gegevens.

Maak een back-up van je gegevens van je Samsung Galaxy A03s

Om al je gegevens op te slaan, zoals je foto’s of video’s, heb je twee mogelijkheden. De eerste methode is het aansluiten van je Samsung Galaxy A03s op je computer met de USB-kabel en het handmatig overzetten van de bestanden waarvan je een back-up wilt maken door ze naar een map te kopiëren. Het nadeel van deze techniek is dat het wat tijd in beslag neemt en dat je gauw bestanden kunt vergeten over te zetten. Als je geen zin hebt daar je tijd aan te besteden, dan is de tweede methode het beste voor jou. Inderdaad, maak gebruik van een applicatie of software die alles voor je zult doen. Wij adviseren je om een applicatie te installeren zoals

Als je de applicatie eenmaal hebt geïnstalleerd, hoef je je alleen maar te laten leiden. Zulke toepassingen zijn meestal zeer eenvoudig te gebruiken.

Geïnstalleerde apps opslaan met Helium

Een back-up maken van applicaties is in veel situaties erg handig. Het gaat er inderdaad om configuraties, wachtwoorden of zelfs spelletjes niet te verliezen. Om een back-up te maken van de apps van je Samsung Galaxy A03s, moet je een bepaalde applicatie gebruiken. De applicatie in kwestie is Helium, het maakt de back-up van je apps mogelijk zonder dat je jouw Samsung Galaxy A03s hoeft te rooten. Dus je moet Helium downloaden en installeren op je telefoon. Zodra je dit gedaan hebt, moet je de applicatie op je Samsung Galaxy A03s opstarten en vervolgens de apps selecteren waarvan je een back-up wilt maken voordat je op OK drukt. Selecteer dan de opslaglocatie voor de back-up en kies voor interne opslag of synchronisatie met een ander apparaat als je een account hebt. Zodra je de locatie hebt geselecteerd, wordt de back-up uitgevoerd. Als je toepassingen wilt herstellen, ga dan naar het tabblad Herstel en synchronisatie en selecteer de toepassing die je wilt herstellen.