Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy Grand wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend vervelend als dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy Grand ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat best snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Samsung Galaxy Grand-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Samsung Galaxy Grand niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansamsung-galaxy-grand

Wat te doen als je Samsung Galaxy Grand-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Samsung Galaxy Grand te repareren.

Controleer of je Samsung Galaxy Grand volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Samsung Galaxy Grand goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Samsung Galaxy Grand geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy Grand uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Samsung Galaxy Grand om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Samsung Galaxy Grand-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het Samsung Galaxy Grand-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy Grand nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy Grand licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de Samsung Galaxy Grand gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy Grand-scherm

Indien je in de vorige stap hebt kunnen bevestigen dat het Samsung Galaxy Grand-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas nodig om het Samsung Galaxy Grand-scherm te verwisselen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy Grand- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Samsung Galaxy Grand water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de Samsung Galaxy Grand in het water is gevallen of als je onlangs in een zeer regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je trachten je Samsung Galaxy Grand lichtjes te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm weer goed maken.

Is de Samsung Galaxy Grand gevallen?

Als je Samsung Galaxy Grand kortgeleden gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Samsung Galaxy Grand de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy Grand alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. In dit geval raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.