Hoe maak je een schermafbeelding op Xiaomi MiPad 3 .

In veel gelegenheden is het heel praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Xiaomi MiPad 3. Hetzij je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een opvallende webweergave wilt opnemen. Daarom is het nu van belang de manier om een screenshot te kunnen maken op je Xiaomi MiPad 3 te kennen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen namelijk diverse manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Xiaomi MiPad 3 en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Ten eerste zullen we zien hoe je een screenshot maakt met de knoppen van de telefoon. Vervolgens zullen we zien hoe je een screenshot kunt maken met het Xiaomi MiPad 3-menu. Als laatst eindigen we met te ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-Xiaomi-MiPad-3

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Xiaomi MiPad 3

Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Xiaomi MiPad 3. Want, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen maar op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen variëren, volgens het model van je telefoon, nietemin zullen ze ongetwijfeld overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Xiaomi MiPad 3 voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de telephoon en een klein sluitergeluidje. Ingeval je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet exact gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet relatief handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Xiaomi MiPad 3 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op Xiaomi MiPad 3. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Op welke manier je dit menu opent, is heel eenvoudig, je hoeft alleen maar op de aan-uit-knop van de Xiaomi MiPad 3 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties verschijnen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet aanwezig op je Xiaomi MiPad 3. Wees niet ongerust , het is ook heel goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een simpele manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Xiaomi MiPad 3, besef dat er een heleboel applicaties zijn die je de mogelijkheid geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, waarmee je veel gemakkelijker een screenshot kan maken dan met de hiervoor genoemde alternatieven. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Xiaomi MiPad 3 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is heel interessant in het geval dat je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus kiezen of je eerder het menu en de knoppen van je Xiaomi MiPad 3 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Xiaomi MiPad 3

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze ook op kunnen sporen op Xiaomi MiPad 3. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze zich bevindt. In het algemeen worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die bereikbaar is vanuit de Xiaomi MiPad 3 fotogalerij. Want daar zul je inderdaad een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!