Hoe maak je een schermafbeelding op Motorola Moto G5S .

In veel situaties is het erg handig een schermafbeelding te kunnen maken op een Motorola Moto G5S. Hetzij je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een prachtige webweergave zou willen opnemen. Om die reden is het nu important de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Motorola Moto G5S te beheersen. Wees niet bang, het is niet lastig! We kunnen immers verschillende methodes vinden om een schermafbeelding te maken op een Motorola Moto G5S en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Ten eerste zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we zien hoe je een screenshot kunt maken met het Motorola Moto G5S-menu. Als laatst zullen we ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-motorola-moto-g5s

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Motorola Moto G5S

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Motorola Moto G5S. Want, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen maar op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen verschillen, volgens het model van je telefoon, nietemin zullen ze ongetwijfeld corresponderen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Motorola Moto G5S klaar is, zie je een flitsje op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Indien je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een klein minpunt van deze techniek, je moet relatief handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Motorola Moto G5S standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Motorola Moto G5S. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Op welke manier je dit menu opent, is echt makkelijk, je hoeft uitsluitend op de powerknop van de Motorola Moto G5S blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet disponibel op je Motorola Moto G5S. Maak je echter geen zorgen, het is ook heel goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te maken door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een simpele manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Motorola Moto G5S, besef dat er een heleboel applicaties zijn die je de gelegenheid bieden de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, hoe je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hierboven genoemde alternatieven. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Motorola Moto G5S te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijk op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant als je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus kiezen of je liever het menu en de knoppen van je Motorola Moto G5S gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Motorola Moto G5S

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Motorola Moto G5S. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, dan moet je wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die bereikbaar is via de Motorola Moto G5S fotogalerij. En daar moet je inderdaad een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!