Hoe maak je een schermafbeelding op HTC Desire 12 .

In veel gelegenheden is het zeer handig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een HTC Desire 12. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een opvallende webweergave wilt opnemen. Daarom is het nu important de manier om een screenshot te kunnen maken op je HTC Desire 12 te beheersen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen namelijk verscheidene methodes vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een HTC Desire 12 en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Ten eerste zullen we zien hoe je een screenshot maakt met de knoppen van de telefoon. Dan zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met het HTC Desire 12-menu. Uiteindelijk zullen we ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-HTC-Desire-12

Maak een schermafbeelding met de knoppen van HTC Desire 12

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je HTC Desire 12. Want, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen ongetwijfeld corresponderen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je HTC Desire 12 voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Indien je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet nogal bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het HTC Desire 12 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op HTC Desire 12. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de powerknop van de HTC Desire 12 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet beschikbaar op je HTC Desire 12. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed mogelijk om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een simpele methode wenst om een schermafbeelding te maken met je HTC Desire 12, besef dat er een heleboel applicaties zijn die je de possibiliteit bieden de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, waarmee je veel gemakkelijker een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor genoemde mogelijkheden. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je HTC Desire 12 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt gelijktijdig op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is heel interessant als je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je eerder het menu en de knoppen van je HTC Desire 12 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op HTC Desire 12

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook op kunnen sporen op HTC Desire 12. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze is. Normaal worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die bereikbaar is vanuit de camerarol van de HTC Desire 12. En daar moet je inderdaad een map kunnen tegenkomen die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!