Een back-up maken van je contacten die op je Vivo Y55 opgeslagen zijn, kan heel praktisch zijn. Bijvoorbeeld, als je besloten hebt van telefoon te wisselen of alleen maar als voorzorgsmaatregel, is het een goed idee om een back-up te maken van je contacten. Er zijn verschillende manieren om je Vivo Y55-contacten op te slaan en te exporteren. Voor dit artikel hebben we gekozen voor de 3 eenvoudigste en meest effectieve technieken. Ten eerste hoe we de contacten van de Vivo Y55 met de Contacten-app kunnen opslaan. Vervolgens hebben we het over enkele applicaties die gespecialiseerd zijn in het exporteren van contacten. En ten slotte hoe we de contacten van je Vivo Y55 met Gmail kunnen opslaan.

back-up-contacten-vivo-y55

Maak een back-up van de contacten van de Vivo Y55 met de Contacten-app

Als je de contacten van je Vivo Y55 wilt opslaan, is het mogelijk dit rechtstreeks vanuit de Contacten-app van je Vivo Y55 te doen. Ga hiervoor naar Contacten en klik vervolgens op Meer of Instellingen. Zodra dit gedaan is, klik je op Importeren/Exporteren. Daar kun je kiezen waar je jouw Vivo Y55-contacten naartoe wilt exporteren. Je kunt ze ofwel exporteren naar de SD-kaart of naar de SIM-kaart. Als je je keuze hebt genomen, klik je op Exporteren en valideer je. De telefoon creëert dan een VFC-bestand met al jouw contacten. Dit bestand kun je ook gebruiken om de contacten naar een andere telefoon te importeren.

De contacten van de Vivo Y55 opslaan met een applicatie

Er zijn aardig wat applicaties die gespecialiseerd zijn in het opslaan van contacten. Sommige bieden aan om back-ups in de cloud op te slaan, wat ook praktisch kan zijn. Onder andere hebben we de volgende applicaties getest

die heel functioneel zijn en gemakkelijk van gebruik. Als je voor deze oplossing kiest, hoef je alleen maar de applicatie te downloaden en te installeren op je Vivo Y55. Als je dat gedaan hebt, open je de geïnstalleerde app en laat je je leiden.

Een back-up maken van je contacten met Gmail

Het is ook mogelijk om een back-up te maken van de contacten van de Vivo Y55 met behulp van jouw Gmail-account. Inderdaad is het mogelijk om de synchronisatie van de contacten met jouw Gmail-account te activeren. Op deze manier heb je altijd toegang tot jouw contacten via Gmail. Ga hiervoor naar Instellingen op de Vivo Y55. Daar klik je op Account en selecteer je Google-account. De synchronisatiepagina zal moeten verschijnen en daar moet je de volgende opties aanvinken: Synchronisatie van de inhoud van Agend en  en Synchronisatie van de inhoud van Contacten. Als dit gedaan is, zullen jouw contacten automatisch synchroniseren met je Gmail-account.