Hoe maak je een schermafbeelding op Lenovo Tab 2 .

In veel situaties is het erg praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Lenovo Tab 2. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een bijzondere webweergave wilt opnemen. Daarom is het vandaag belangrijk de methode om een screenshot te kunnen maken op je Lenovo Tab 2 te beheersen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen immers diverse methodes vinden om een schermafbeelding te maken op een Lenovo Tab 2 en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Eerst zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Dan zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met het Lenovo Tab 2-menu. Ten slotte eindigen we met te ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-Lenovo-Tab-2

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Lenovo Tab 2

Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Lenovo Tab 2. Want, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen ongetwijfeld overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Lenovo Tab 2 klaar is, zie je een flitsje op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Indien je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet relatief handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Lenovo Tab 2 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op Lenovo Tab 2. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de Lenovo Tab 2 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties verschijnen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze misschien niet disponibel op je Lenovo Tab 2. Wees niet ongerust , het is ook heel goed mogelijk om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een eenvoudige methode wilt om een schermafbeelding te maken met je Lenovo Tab 2, weet dat er vele applicaties zijn die je de mogelijkheid geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, waarmee je veel gemakkelijker een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor besproken alternatieven. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Lenovo Tab 2 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt gelijktijdig op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is erg interessant indien het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je liever het menu en de knoppen van je Lenovo Tab 2 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Lenovo Tab 2

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op Lenovo Tab 2. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze is. Normaal worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die bereikbaar is vanuit de camerarol van de Lenovo Tab 2. Want daar zul je namelijk een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!