NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst handig. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Lenovo Yoga Tablet 2. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Lenovo Yoga Tablet 2 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Lenovo Yoga Tablet 2 activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Lenovo-Yoga-Tablet-2

Wat is de NFC-functie op je Lenovo Yoga Tablet 2

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw Lenovo Yoga Tablet 2 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Lenovo Yoga Tablet 2 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Lenovo Yoga Tablet 2.

Hoe activeer je de NFC van je Lenovo Yoga Tablet 2

Als je de NFC op je Lenovo Yoga Tablet 2 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Lenovo Yoga Tablet 2 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Lenovo Yoga Tablet 2 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Lenovo Yoga Tablet 2 activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Lenovo Yoga Tablet 2

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Lenovo Yoga Tablet 2 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Lenovo Yoga Tablet 2

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Lenovo Yoga Tablet 2 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Lenovo Yoga Tablet 2 wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dit met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Lenovo Yoga Tablet 2 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.