Het kan gebeuren dat jij je Wiko Mazing wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk vervelend als dit gebeurt, omdat de Wiko Mazing onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Wiko Mazing-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Wiko Mazing niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanwiko-mazing

Wat te doen als je Wiko Mazing-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Wiko Mazing te repareren.

Controleer of je Wiko Mazing volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Wiko Mazing goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Wiko Mazing geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Wiko Mazing uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Wiko Mazing om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Wiko Mazing-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het werkelijk het Wiko Mazing-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko Mazing weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Wiko Mazing licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Wiko Mazing gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Wiko Mazing-scherm

Als je in de vorige fase hebt kunnen affirmeren dat het Wiko Mazing-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas nodig om het Wiko Mazing-scherm te verwisselen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko Mazing- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je Wiko Mazing water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Als de Wiko Mazing in het water is gevallen of als je laatst in een zeer regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je trachten je Wiko Mazing ietsje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm weer goed maken.

Is de Wiko Mazing gevallen?

Als je Wiko Mazing onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Als je Wiko Mazing de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko Mazing alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.