Hoe maak je een schermafbeelding op Honor 8 .

In veel omstandigheden is het heel nuttig een schermafbeelding te kunnen maken op een Honor 8. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een opvallende webweergave zou willen opnemen. Daarom is het vandaag belangrijk de manier om een screenshot te kunnen maken op je Honor 8 te beheersen. Wees niet bang, het is niet lastig! We kunnen immers verscheidene methodes vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Honor 8 en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Ten eerste zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Vervolgens zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met het Honor 8-menu. Ten slotte eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-honor-8

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Honor 8

Dit is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Honor 8. Inderdaad, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen maar op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen verschillen, volgens het model van je telefoon, maar ze zullen vast overeenkomen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Honor 8 voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Als je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet exact tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein minpunt van deze techniek, je moet relatief handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Honor 8 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Honor 8. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Op welke manier je dit menu opent, is heel makkelijk, je hoeft alleen maar op de powerknop van de Honor 8 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties tevoorschijn zien komen, waaronder mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet aanwezig op je Honor 8. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te maken met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een eenvoudige methode wilt om een schermafbeelding te maken met je Honor 8, weet dat er een heleboel applicaties bestaan die je de gelegenheid geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, hoe je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hierboven besproken mogelijkheden. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Honor 8 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijk op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant indien je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je eerder het menu en de knoppen van je Honor 8 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Honor 8

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook op kunnen sporen op Honor 8. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze is. Normaal worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die toegankelijk is vanuit de camerarol van de Honor 8. En daar zul je namelijk een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!