NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Blackview P10000 Pro. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op meerdere gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Blackview P10000 Pro kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Blackview P10000 Pro activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Blackview-P10000-Pro

Wat is de NFC-functie op je Blackview P10000 Pro

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Blackview P10000 Pro moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Blackview P10000 Pro dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om de NFC van je Blackview P10000 Pro te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Blackview P10000 Pro

Als je de NFC op je Blackview P10000 Pro wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Blackview P10000 Pro te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Blackview P10000 Pro gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Blackview P10000 Pro activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Blackview P10000 Pro

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Blackview P10000 Pro en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Blackview P10000 Pro

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Blackview P10000 Pro te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Blackview P10000 Pro wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Blackview P10000 Pro te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.