Het kan gebeuren dat jij je Xperia XZ3 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer naar indien dit gebeurt, omdat de Xperia XZ3 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat nogal vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Xperia XZ3-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Xperia XZ3 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanxperia-xz3

Wat te doen als je Xperia XZ3-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Xperia XZ3 te herstellen.

Controleer of je Xperia XZ3 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het zot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Xperia XZ3 goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Xperia XZ3 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Xperia XZ3 uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Xperia XZ3 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Xperia XZ3-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Xperia XZ3-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Xperia XZ3 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Xperia XZ3 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, laat dit zien dat de Xperia XZ3 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Xperia XZ3-scherm

Als je in de voorafgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het Xperia XZ3-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas noodzakelijk om het Xperia XZ3-scherm te verwisselen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Xperia XZ3- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Xperia XZ3 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Als de Xperia XZ3 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je proberen je Xperia XZ3 een beetje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm herstellen.

Is de Xperia XZ3 gevallen?

Als je Xperia XZ3 kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Als je Xperia XZ3 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Xperia XZ3 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.