Het is misschien weleens gebeurd dat je de camera op jouw Motorola Moto C start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En ja als de camera van je Motorola Moto C niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven opdat de camera van je Motorola Moto C weer werkt.

We zullen dus bekijken wat je moet doen als de camera-app op jouw Motorola Moto C één van de volgende foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-motorola-moto-c

Wat te doen als de camera van jouw Motorola Moto C niet meer werkt?

1- Start je Motorola Moto C opnieuw op

Het eerste wat je kan proberen als de Motorola Moto C-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, af en toe kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dat zo is , is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe doet de camera-app het niet want deze is dan niet geüpdatet. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Motorola Moto C

Het probleem zou kunnen komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Motorola Moto C. Om dit te regelen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Hiervoor moet je naar het Motorola Moto C-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Motorola Moto C opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen werkt, wil dit waarschijnlijk betekenen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Motorola Moto C in conflict is met de camera-app. Als je zou willen weten of dit het geval is, moet je de Motorola Moto C opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, wil dat zeggen dat zeker een nieuw geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Wij recommanderen hiervoor om de meest recente apps te verwijderen en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.