Misschien is het je wel eens overkomen op het moment dat je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je Yu Yureka S. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We gaan eerst uitleggen wat een APN is. Dan gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Yu Yureka S kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Yu Yureka S in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-yu-yureka-s

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Yu Yureka S verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Yu Yureka S geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Yu Yureka S?

Als je een APN wilt instellen op jouw Yu Yureka S, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Yu Yureka S in te stellen?

Vaak is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Yu Yureka S in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in sommige situaties de APN zelf moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Yu Yureka S hebt gekocht en dat diegeen die jou de Yu Yureka S heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook kan dit het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.