De wifi-verbinding van Xiaomi Mi 4c is van essentieel belang. Het is immers dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Xiaomi Mi 4c wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Xiaomi Mi 4c zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-xiaomi-mi-4c

De wifi van de Xiaomi Mi 4c valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Xiaomi Mi 4c herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon opmerkt, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Xiaomi Mi 4c vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Xiaomi Mi 4c verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Xiaomi Mi 4c valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Xiaomi Mi 4c wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Xiaomi Mi 4c. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Xiaomi Mi 4c

Op bepaalde telefoons zoals de Xiaomi Mi 4c bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Xiaomi Mi 4c’s wifi, dan maakt de Xiaomi Mi 4c weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Xiaomi Mi 4c

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Xiaomi Mi 4c, komt misschien daar het probleem van. Als dit het geval is, raden we je aan de Xiaomi Mi 4c opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.