Hoe maak je een schermafbeelding op Samsung Galaxy Note 5 .

In veel situaties is het heel nuttig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Samsung Galaxy Note 5. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een prachtige webweergave wilt opnemen. Om die reden is het vandaag van belang de methode om een screenshot te kunnen maken op je Samsung Galaxy Note 5 te beheersen. Geen angst , het is niet ingewikkeld! We kunnen namelijk diverse methodes vinden om een schermafbeelding te maken op een Samsung Galaxy Note 5 en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Vervolgens zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met het Samsung Galaxy Note 5-menu. Als laatst zullen we ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-samsung-galaxy-note-5

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Samsung Galaxy Note 5

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Samsung Galaxy Note 5. Want, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen maar op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen verschillen, volgens het model van je telefoon, nietemin zullen ze zeker overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Samsung Galaxy Note 5 voltooid is, zie je een flitsje op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Ingeval je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet relatief handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Samsung Galaxy Note 5 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Samsung Galaxy Note 5. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de Samsung Galaxy Note 5 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties verschijnen, waaronder mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet aanwezig op je Samsung Galaxy Note 5. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een makkelijke methode wenst om een schermafbeelding te maken met je Samsung Galaxy Note 5, besef dat er vele applicaties bestaan die je de mogelijkheid geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, hoe je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hiervoor besproken opties. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Samsung Galaxy Note 5 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant in het geval dat het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je liever het menu en de knoppen van je Samsung Galaxy Note 5 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Samsung Galaxy Note 5

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op Samsung Galaxy Note 5. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze zich bevindt. In het algemeen worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die bereikbaar is vanuit de Samsung Galaxy Note 5 fotogalerij. En daar moet je namelijk een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet een gelijke locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!