Hoe maak je een schermafbeelding op Samsung Galaxy Note 4 .

In veel situaties is het zeer nuttig een schermafbeelding te kunnen maken op een Samsung Galaxy Note 4. Hetzij je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een opvallende webweergave zou willen opnemen. Om die reden is het vandaag de dag belangrijk de manier om een screenshot te kunnen maken op je Samsung Galaxy Note 4 te beheersen. Geen angst , het is niet lastig! We kunnen immers verscheidene manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Samsung Galaxy Note 4 en we gaan ze in deze handleiding bespreken. Ten eerste zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met de knoppen van de telefoon. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met het Samsung Galaxy Note 4-menu. Als laatst eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-samsung-galaxy-note-4

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Samsung Galaxy Note 4

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Samsung Galaxy Note 4. Inderdaad, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen maar op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, volgens het model van je telefoon, nietemin zullen ze vast corresponderen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Samsung Galaxy Note 4 klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Indien je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet exact tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel minpunt van deze techniek, je moet nogal handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Samsung Galaxy Note 4 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op Samsung Galaxy Note 4. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Op welke manier je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de powerknop van de Samsung Galaxy Note 4 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, waaronder mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet beschikbaar op je Samsung Galaxy Note 4. Wees niet ongerust , het is ook heel goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te maken met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een eenvoudige manier wenst om een schermafbeelding te maken met je Samsung Galaxy Note 4, besef dat er vele applicaties bestaan die je de mogelijkheid bieden de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, hoe je veel gemakkelijker een screenshot zou kunnen maken dan met de hierboven genoemde alternatieven. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Samsung Galaxy Note 4 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt gelijktijdig op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is heel interessant als het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je eerder het menu en de knoppen van je Samsung Galaxy Note 4 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Samsung Galaxy Note 4

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel terug kunnen vinden op Samsung Galaxy Note 4. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die toegankelijk is vanuit de Samsung Galaxy Note 4 fotogalerij. Want daar zul je namelijk een map kunnen tegenkomen die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!