Hoe maak je een schermafbeelding op Sony Xperia M5 .

In veel omstandigheden is het zeer handig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Sony Xperia M5. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een prachtige webweergave zou willen opnemen. Om die reden is het nu van belang de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Sony Xperia M5 te beheersen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen immers verscheidene manieren vinden om een schermafbeelding te maken op een Sony Xperia M5 en we gaan ze in deze handleiding bespreken. Ten eerste zullen we zien hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we zien hoe je een screenshot maakt met het Sony Xperia M5-menu. Als laatst zullen we ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-sony-xperia-m5

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Sony Xperia M5

Dit is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Sony Xperia M5. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen maar op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen zeker overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Sony Xperia M5 voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Als je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet exact tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein minpunt van deze techniek, je moet wel een beetje bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Sony Xperia M5 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Sony Xperia M5. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is heel eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de powerknop van de Sony Xperia M5 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, waaronder mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Indien je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet beschikbaar op je Sony Xperia M5. Wees niet ongerust , het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeite een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een makkelijke methode wilt om een schermafbeelding te maken met je Sony Xperia M5, besef dat er een heleboel applicaties bestaan die je de gelegenheid geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hiervoor genoemde opties. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Sony Xperia M5 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is heel interessant als het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je eerder het menu en de knoppen van je Sony Xperia M5 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Sony Xperia M5

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Sony Xperia M5. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze zich bevindt. Normaal worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die toegankelijk is via de camerarol van de Sony Xperia M5. En daar moet je inderdaad een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet een gelijke locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!