Het kan gebeuren dat jij je HUAWEI Mate 20 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk onaangenaam indien dit gebeurt, omdat de HUAWEI Mate 20 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat redelijk snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het HUAWEI Mate 20-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je HUAWEI Mate 20 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhuawei-mate-20

Wat te doen als je HUAWEI Mate 20-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je HUAWEI Mate 20 te repareren.

Controleer of je HUAWEI Mate 20 volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te checken of je HUAWEI Mate 20 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je HUAWEI Mate 20 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van HUAWEI Mate 20 uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je HUAWEI Mate 20 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het HUAWEI Mate 20-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het HUAWEI Mate 20-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je HUAWEI Mate 20 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van HUAWEI Mate 20 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de HUAWEI Mate 20 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, betekent dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het HUAWEI Mate 20-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het HUAWEI Mate 20-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het HUAWEI Mate 20-scherm te vervangen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een HUAWEI Mate 20- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je HUAWEI Mate 20 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de HUAWEI Mate 20 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat het geval is, kun je trachten je HUAWEI Mate 20 een beetje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm in orde brengen.

Is de HUAWEI Mate 20 gevallen?

Als je HUAWEI Mate 20 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je HUAWEI Mate 20 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je HUAWEI Mate 20 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.