Misschien is het je wel eens overkomen op het moment dat je een reis naar het buitenland maakt of als je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je Crosscall Odyssey. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. Ten eerste zullen we uitleggen wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Crosscall Odyssey kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Crosscall Odyssey in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-crosscall-odyssey

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw Crosscall Odyssey verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Crosscall Odyssey geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Crosscall Odyssey?

Als je een APN wilt instellen op jouw Crosscall Odyssey, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Als je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke operator heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Crosscall Odyssey in te stellen?

Over het algemeen is het niet nodig om een APN op jouw Crosscall Odyssey in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Crosscall Odyssey hebt gekocht en dat diegeen die jou de Crosscall Odyssey heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook kan dit het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.