NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel praktisch. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Xiaomi Black Shark. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op een aantal gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Xiaomi Black Shark kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Xiaomi Black Shark activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Xiaomi-Black-Shark

Wat is de NFC-functie op je Xiaomi Black Shark

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich zeer dicht bij jouw Xiaomi Black Shark moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Xiaomi Black Shark dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Xiaomi Black Shark.

Hoe activeer je de NFC van je Xiaomi Black Shark

Als je de NFC op je Xiaomi Black Shark zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Xiaomi Black Shark te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Xiaomi Black Shark gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Xiaomi Black Shark activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Xiaomi Black Shark

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Xiaomi Black Shark en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Xiaomi Black Shark

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Xiaomi Black Shark te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Xiaomi Black Shark wilt verbinden, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Xiaomi Black Shark te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.