Misschien is het je wel eens overkomen als je naar het buitenland reist of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dat zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je ASUS Zenfone 4. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We zullen eerst uitleggen wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw ASUS Zenfone 4 kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je ASUS Zenfone 4 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-asus-zenfone-4

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw ASUS Zenfone 4 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan veroorzaken dat jouw ASUS Zenfone 4 geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw ASUS Zenfone 4?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw ASUS Zenfone 4, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw ASUS Zenfone 4 in te stellen?

Over het algemeen is het niet noodzakelijk om een APN op jouw ASUS Zenfone 4 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw ASUS Zenfone 4 moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse ASUS Zenfone 4 hebt gekocht en dat de persoon die jou de ASUS Zenfone 4 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Of als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.