Misschien is het je wel eens overkomen op het moment dat je een reis naar het buitenland maakt of als je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je ASUS Zenfone 5. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Ten eerste gaan we uitleggen wat een APN is. Vervolgens gaan we bekijken hoe je een APN op jouw ASUS Zenfone 5 kunt instellen. Ten slotte gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je ASUS Zenfone 5 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-asus-zenfone-5

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw ASUS Zenfone 5 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw ASUS Zenfone 5 geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw ASUS Zenfone 5?

Als je een APN wilt instellen op jouw ASUS Zenfone 5, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga je naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt en een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw ASUS Zenfone 5 in te stellen?

Meestal is het niet nodig om een APN op jouw ASUS Zenfone 5 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in sommige situaties de APN zelf moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse ASUS Zenfone 5 hebt gekocht en dat de persoon die jou de ASUS Zenfone 5 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Of als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.