Het kan je wel eens overkomen als je een reis naar het buitenland maakt of als je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dat zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je Alcatel One Touch Idol 3C. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We zullen eerst bekijken wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Alcatel One Touch Idol 3C kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Alcatel One Touch Idol 3C in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-alcatel-one-touch-idol-3c

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Alcatel One Touch Idol 3C verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Alcatel One Touch Idol 3C geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Alcatel One Touch Idol 3C?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Alcatel One Touch Idol 3C, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Eenmaal daar, ga je naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Alcatel One Touch Idol 3C in te stellen?

Meestal is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Alcatel One Touch Idol 3C in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Alcatel One Touch Idol 3C moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Alcatel One Touch Idol 3C hebt gekocht en dat diegeen die jou de Alcatel One Touch Idol 3C heeft verkocht bij een andere APN provider was. Dit kan ook het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.