Het komt soms voor dat je HUAWEI nova 3 zichzelf zomaar uitschakelt. Dat is natuurlijk heel vervelend, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Wees niet ongerust , in het geval dat je HUAWEI nova 3 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij een probleem heeft. In feite zijn er verschillende redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de redenen kunnen zijn voor het uitvallen van HUAWEI nova 3 en hoe we dit kunnen corrigeren. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de HUAWEI nova 3 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-huawei-nova-3

HUAWEI nova 3 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen hoe het komt dat de HUAWEI nova 3 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij defect is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om het batterijvermogen van de HUAWEI nova 3 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van HUAWEI nova 3 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de HUAWEI nova 3 zonder reden uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij eigenlijk is. De HUAWEI nova 3 valt dan uit daar hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de HUAWEI nova 3 ontladen. Verwijder de batterij en zet hem dan weer terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de HUAWEI nova 3 maximaal opladen. In principe zou de HUAWEI nova 3 dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

HUAWEI nova 3 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waarom de HUAWEI nova 3 uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van HUAWEI nova 3 te lezen.

HUAWEI nova 3 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de HUAWEI nova 3 zouden kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je HUAWEI nova 3 controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van HUAWEI nova 3 bekijken hoe je jouw HUAWEI nova 3 kunt updaten.

Een App kan HUAWEI nova 3 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps veroorzaken inderdaad bugs op de HUAWEI nova 3 en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw HUAWEI nova 3 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat het geval is, verwijder dan die App.