NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Yu Yureka S. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Yu Yureka S kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Yu Yureka S activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-yu-yureka-s

Wat is de NFC-functie op je Yu Yureka S

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich zeer dicht bij jouw Yu Yureka S moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Yu Yureka S dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om de NFC van je Yu Yureka S te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Yu Yureka S

Als je de NFC op je Yu Yureka S zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Yu Yureka S te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Yu Yureka S gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Yu Yureka S activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Yu Yureka S

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Yu Yureka S en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Yu Yureka S

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Yu Yureka S te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Yu Yureka S wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Yu Yureka S te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.